Vänner och förebilder

Castro har ett världsomfattande nätverk av vänner och affärspartners från Abu Dhabi, Dubai, Palestina, Israel, Europa, Ryssland, Asien och USA. De har olika kultur, nationalitet och inte minst religioner. Här finns korta presentationer om ett urval av Castro vänner och förebilder.

Al Jajosi

Al Jajosi är en palestinsk familj som har enorma tillgångar, främst genom ägande av mark och fastigheter.

Al Maktoum

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, även känd som Shejk Mo är Dubais emir och regent. Han är också premiärminister och vicepresident i Förenade arabemiraten. Tidigare har han bland annat haft posten som landets försvarsminister. Han är gift med prinsessan Haya som är dotter till den framlidne kung Hussein av Jordanien och halvsyster till kung Abdullah II av Jordanien.

2007 donerade Al Maktoum motsvarande omkring 70 miljarder SEK till en utbildnings- och forskningsstiftelse för Mellanöstern.

Stiftelsen ska stödja utbildning och satsa på projekt i regionen som kan ge ökade arbetstillfällen och högre livsstandard. Det sägs vara den största donation som gjorts i världen hittills.

Al Maktum är en av Castro största förebilder.

Khalifa ibn Zaid an-Nahayan

Al Nehajan är emir av Abu Dhabi samt president i Förenade Arabemiraten. Han tillträdde posten i november 2004 efter hans fars bortgång. På grund av faderns långtgående dåliga hälsa styrde han landet även innan dess. Emiren är känd för sitt sportintresse. Han gillar framför allt traditionella nationalsporter som häst- och kamelkapplöpning.
Castro är övertygad om att Al Nehajan kommer stärka Abu Dhabis ställning i världen ytterligare under det närmaste decenniet.

Al Saoud

Al Saoud är Saudiarabiens kungliga familj som också styr landet. Castro säger att han har telefonnummer till ett 30-tal kungligheter och prinsar, men att det samtidigt är föga imponerande i och med att det i bara Saudi finns omkring 300 prinsar.

Arafat

Familjen Arafat har enorma tillgångar och förmögenheter runt om i världen. Castro och hans familj har anknytningar till familjen. Castro har bland annat träffat framlidna Yassir Arafat flera gånger. Vänskapen med familjen Arafat var betydande för skapandet av den prisbelönta dokumentärfilmen ”Arafat – olivkvisten och pistolen” som Castro producerade.

Yassir Arafat är en person som Castro hyser största respekt för och han anser att han var en av världens absolut största ledare.

Michael Jay Solomon

Michael Jay Solomon började sin karriär som filmdistributör genom att lasta film för United Artist som 18-åring. Han avancerade snabbt inom bolaget och som 24-åring blev han den yngsta affärsområdeschefen för United Artist med placering i Sydamerika. På 60-talet grundade han MCAs TV-division i Latinamerika och några år senare, vid 30 års ålder, blev han MCAs yngste VD någonsin. Solomon är idag bland annat verksam som ordförande för Vertigo Theme Parks som är en stor aktör inom nöjespark/upplevelseindustrin.
Solomon sålde sitt bolag till Warner för 1,4 miljarder dollar.

Morris Mel

Morris är en av Storbritanniens mest kända entreprenörer och företagare. 1989 sålde han stora delar av fastighetsföretaget Ford Sellar Morris Properties och satsade på IT-företaget Prometrics som han i sin tur sålde med god vinst 1997.

Oscar Zoghbi

Oscar Zoghbi är en kristen libanes som har drivit det hitintills enda riktigt stora Islamiska filmprojekt som gjorts, The Message. Tillsammans är Zoghbi och Castro involverade i projektet The Messenger of peace.

Procharov

Procharov är namnet på en rysk familj som är mycket förmögen. Tillgångarna har i första hand anknytning till olja och fastigheter/real estate.

Roberto Haggiag

Roberto Haggiag gick ur tiden i februari 2009. Han var en legendarisk filmproducent, distributör och mycket inflytelserik för den Italienska filmen. Roberto Haggiag var jude och flydde från Europa under 2:a världskriget till USA. Han kom i kontakt med filmindustrin genom att han köpte de europeiska distributionsrättigheterna till alla Walt Disney-filmerna . På 50-talet hjälpte han Robert Benjamin och Arthur Krim att förvärva United Artist från Mary Pickford och Carlie Chapling och grundade United Artists italienska distributionsdel, DEAR Film.

Roberto Haggiag ägde Warner Brothers under delar av 1960-talet. Han var även huvudägare till Europas största filmstudio Cini Chita som ligger utanför Rom.

Simone Haggiag

Simone Haggiag är son till Roberto Haggiag. Han är verksam som filmproducent, distributör och entreprenör. Han sitter i flera styrelser i företag inom underhållningsbranschen exempelvis Cinecittá Entertainment SpA och Italian Entertainment SpA. Han är även styrelserepresentant i ECLA SpA som är ett kreditföretag. Simone Haggiag är också en mycket skicklig musiker. Han är engagerad i miljöfrågor och bevarandet av regnskogar. Tillsammans med Castro är han involverad i projektet Marocco Film City.

Furst Albert av Monacco

Furst Albert är regent i Monaco där Castro är bosatt och tillbringar stora delar av sin tid. Furst Albert och Castro lärde känna varandra när de träffades under inspelningarna av filmen The Big Kiss som Castro producerade 2003.

Mats Sundin

Mats Sundin är ett hockeyorakel och en islegend som ingår i Castros umgängeskrets.

Mariusz Czerkawski

Marius Czerkawski är en professionell ishockeyspelare som spelat både i Europa och i NHL. Han var tidigare gift med Isabella Scorupco som också ingår i Castros umgänge.

Mikael Thelvén

Mikael Thelvén är en av flera professionella ishockeyspelare som ingår i Castros umgängeskrets. Thelvén har bland annat spelat i NHL.

Billy Zane

Hollywood-skådespelaren Billy Zane är kanske främst känd för sin roll i storfilmen Titanic. Billy Zane arbetade tillsammans med Castro i filmen The Big Kiss.

Izabella Scorupco

Izabella Scorupco är en svensk Hollywood-skådespelare och internationell fotomodell med polska rötter. Idag lever Izabella i Los Angeles, USA. Castro och Izabella lärde känna varandra på 1990-talet och de har bland annat arbetat tillsammans i filmen Dykaren.

Klaus Maria Brandauer

Klaus Maria Brandauer är en tysk skådespelare som varit verksam i flera Hollywoodproduktioner. Castro och Brandauer arbetade tillsammans i produktionen med filmen Dykaren där Brandauer har en större roll.

Bertil Olsson

Bertil Olsson är den svenska filmproducent som lyckats bäst i Hollywood. Han har bland annat producerat storfilmerna Gilbert Grape, Amadeus och Varats Olidliga Lätthet.

David Lowe

David Lowe är en legendarisk advokat som är verksam inom den internationella filmbranschen. Han är en av två icke-amerikaner som basat över en stor amerikansk filmstudio vid namn Orion. Lowe har varit involverad som advokat och juridiks rådgivare i flera hundra filmer som totalt vunnit 49 Oscars.