Nyheter

2010: Castro tar klubban efter sin mors långa tid som familjens överhuvud.

Castro tar över styrelseordföranderollen i familjebolaget Aladdin Investment, efter en lång tids inskolning, där Castro följt familjekoncernen på nära håll. Aladdin Investment är det management-bolag som styr samtliga bolag inom koncernen. Castros mor, Subhyia har fört gruppen från ett litet investeringsbolag till en storkoncern. Huvuddelen av portföljen är i Real Estate med långsiktigt ägande och förvaltning, men New Media har också på senare tid intagit en betydelsefull plats i portföljen. Med detta lämnar Subhyia koncernen för gott. Hon ska ägna sig åt familjen, de 7 barnen och de 22 barnbarnen.
Castro säger, ”Min mor har varit med och skapat en gedigen och fungerande företagsgrupp. Det är ytterst lite som behövs för att förvalta det min mor har byggt upp.”
Tack vare detta vill Castro kombinera affärer med välgörenhet och med det intitierar han och bildar en Israel/Mellan-Östern-fond för ett bättre Mellan-Östern och en bättre värld. Med denna fond så planerar han att ägna mer arbete åt välgörenhet och att bygga på en bättre framtid för Israel & Palestina, som många anser vara det viktigaste frågan i världen. ”Uppbyggnaden av fonden. samt jakten efter det rätta fredsänglarna och ledstjärnorna är i full fart.”, säger Castro.

2009: Castro – mannen från Nasareth

Thomas Sjöberg som är författare till ett flertal böcker om intressanta svenska personligheter som exempelvis Ingvar Kamprad och Bert Milton har skrivit en bok om Castro. Det hela är en framgångsaga om den mycket envisa och tuffa entreprenören och affärsmannen med Israel/Palestinsk bakgrund som många försökt sätta på plats men misslyckts. I boken avslöjar Sjöberg många affärer där välkända personer som Erik Penser, Janne Carlsson, Lasse Hallström och medlemmar ur Bonnierfamiljen varit involverade.

Boken är färdigställd och kommer finnas till försäljning under år 2010.

2009: Castro producerar filmer för den Islamska marknaden

Den islamska marknaden för film och tv-produktioner är gigantisk. Castro är för närvarande involverad i följande pågående produktioner:

1. Filmer;
a) Salaheddin
b) Al Andalous

2. TV-produktioner
a) Filmatisering om Profeten Mohammads liv
b) Filmatisering om islams spridning
c) TV-debattprogram om 12 där Dr Hussain diskuterar Sharia.

d) TV-dokumentärer: Hur muslimerna lever i olika delar av världen. Man fokuserar på ett land per avsnitt.

2009: Film under för-produktion – The African

Castro producerar dokumentärfilm om en västafrikans presidentkandidats strävan inom politiken. Filmen görs av Folke Rydén och Peter Löfgren och samma team som var involverade i den prisbelönta produktionen av dokumentärfilmen Olivkvisten och pistolen från 2002, om Yassir Arafat.

2009: Bok under för-produktion – The African

Castro producerar en bok om en västafrikansk presidentkandidat som strävar efter att förbättra situationen i sitt land genom att satsa på utbildning och sjukvård. Det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter på kontinenten och målet med boken är att på något sätt kunna bidra till en ändrad syn på Afrika i väst och inspirera folk i afrikanska länder att det lönar sig att kämpa för en bättre framtid på fredligt sätt.

2009: Film under för-produktion – Sebastians Kärlek

Castro producerar Vita Andersens kärlekshistoria om son och mor. Castro och Lasse Hallström har skrivit manus.

2009: Film under förproduktion – The Martyrs

Castro producerar film som belyser den Palestinska frågan med självmordsbombare och martyrer. Handlingen är tänkt att utspelas i USA och behandlar tesen om att det alltid finns två sidor av ett mynt.

2009: The Messenger – musik och välgörenhetsprojekt

Castro vision är en årlig musik och välgörenhetsgala för att motverka fördomar mellan olika religioner.

2009: The Messenger of Peace – filmprojekt

The Messenger of Peace planeras bli den största islamiska film som någonsin gjorts. Castro är tillsammans med sin mor Subhyia Khatib initiativtagare till projektet. The messenger berättar historien om islam. Syftet med filmen är att ge en bättre bild av islam i väst och att bygga broar av förståelse och respekt mellan de olika världsreligionerna. Filmen kommer göras på engelska med Hollywood-skådisar och målgruppen är internationell. Filmen kommer följa sharialagar och Muhammed själv kommer exempelvis inte avbildas. Kostnaderna för produktionen väntas bli 100 miljoner Euro var av Khatibs kommer stå för 25 %.

2009: The Prince of Thives Foundation

Castro med familj grundar en fond för att kanalisera sina insatser för välgörenhet på ett effektivare sätt. Fonden kommer ge årliga bidrag i form av ett utmärkelsesystem där personer som gjort något särskilt utmärkande för en bättre framtid kommer att få välja vilken välgörenhetsorganisation som ska premieras. Mer information om The Prince of Thives Foundation finns här.

2009: The African Foundation – välgörenhetsengagemang

Castro grundar en välgörenhetsfond som ska verka för demokratisering av länder i Afrika. Fondens storlek är 20 miljoner Dollar.

2008: Europas dyraste lägenhet

Castro och hans libanesiska affärspartner säljer den dyraste lägenheten i Europa någonsin om man ser till m2-priset. Våningen ligger i Monaco och kostade 48 miljoner Euro när den förvärvades av Castro och hans partner. Sex månader senare såldes den för 72 miljoner Euro, vilket är ett rekord för privatlägenheter i Europa.

2008: Castro CEO och President Abu Dhabi First National

Castro utnämns till CEO och president för Abu Dhabi First National som är en investeringsfond inom fastighetsförvaltning, real-estate. Fonden förvaltar 1,5 billioner Euro och har sitt säte i Abu Dhabi och Monaco.

2008 – Världens dyraste hem

Castro presenterade två vänner för varandra vilket resulterade i genomförandet av den största privat fastighetsaffären i världen, med ett värde om 500 miljoner Euro. Castro säger med stolthet att han är glad över att introduktionen ledde till en affär: ”Både köpare och säljare är mina vänner och det hela handlade mest om att presentera dem för varandra. Köparen är en rysk affärsman och säljaren är en förmögen änka. Det tog ungefär 1 timma för köparen att fatta beslutet om att köpa fastigheten”.

2006: Marocco Film City

Castro och hans ryska affärspartner är initiativtagare till skapandet av en gigantisk filmstudio och underhållningscenter i Marocko. Filmen kommer stå i centrum i parken vars närmaste motsvarighet är Universal Studios i Hollywood, USA.

2003: Lillebror på tjuvjakt

Castro och hans ryska partner finansierar familjefilm under namnet Lillebror på tjuvjakt. Manus är skrivet av David Berron, Anders Lennberg , Clas Lindberg och Urban Nordgård. För regin kommer Claes Lindberg stå för. På skådespelarsidan ser vi Kjell Bergqvist, Daniel Bragderyd, Helena Korsvall, Inga Ålenius och David Schlein-Andersen.

2003: Big Kiss

Castro och hans ryska partner finansierar en internationell film med Billy Zane och Emma Sjöberg. Det är en actionkomedi och handlingen är förlagd till nyhetsbranschen, närmare bestämt krigsrapportering. Filmen kommer regiseras av Billy Zane som också kommer spela den manliga huvudrollen. I övriga roller ser vi bland annat Emma Sjöberg och Karina Lombard. Manus är skrivet av John Paul Chapple och Urban Nordgård.

2002: The Olive Branch and the Gun

Castro och partners finansierar dokumentärfilm om Yassir Arafat som görs Folke Rydén och Peter Löfgren. Filmen kommer skildra Yassir Arafats uppväxt och liv fram till dagens situation i Palestina. Förhoppningar finns om att Yassir Arafat själv kommer delta i en intervju från Ramallah.

2000: Aberdeen

Castro delfinansierar den norsk/engelska produktionen Aberdeen med bland annat Stellan Skarsgård i en av huvudrollerna. Filmen är ett familjedrama under regi av Hans Petter Moland. För manus står Kristin Amundsen och Lars Bill Lundholm. I övriga roller ser vi bland annat Jean Anderson, Lena Headey, Charlotte Rampling och Ian Hart.

2000: Film via nätet, “Filmvianet”

Castro satsar på Video on Demand (VOD) och ger sig in på marknaden mot konkurrenter som Thomas Kresner och Paul Allen.

1999: Dykaren

Castro samlar eliten från den svenska filmbranschen i thrillern Dykaren . I huvudrollerna ser vi Isabella Scorupco och Stefan Sauk. Sauk har även skrivit manus. I övriga roller ser vi bland annat Alexander Skarsgård, Thomas von Brömsen och Klaus Maria Bradauer (Out of Africa, Never say never again). För regi står Erik Gustavsson.

1996: Att stjäla en tjuv

Castro och hans ryska partner finansierar Att stjäla en tjuv som kommer bli komikern Robert Gustavssons första långfilm. Det hela är en komedi som handlar om en misslyckad småtjuv (Gustavsson) i Stockholm. I övriga roller ser vi bland annat Tova Magnusson-Norling, Sif Ruud och Lis Nilheim.